Zomertheater Bravo! meneer Bruegel

In de internationale expo ‘De wereld van Bruegel’ ontdek je aan de hand van het Bruegelparcours  de landschappen en taferelen uit de werken van Bruegel. Vanaf 11 juli komt daar de dagelijkse familievoorstelling ‘Bravo! meneer Bruegel’ bij in samenwerking met theatergezelschap Laika, theater der zinnen. In een actuele, zintuiglijke en muzikale voorstelling voor jong en oud brengen zij Bruegel weer tot leven met theater, geuren en smaken. De historische gebouwen van het Openluchtmuseum vormen het decor van deze opvoering.

Zoals de rederijkers van weleer voeren de spelers en muzikanten ‘Bravo! meneer Bruegel’ op in museumdeel Oost- en West-Vlaanderen. Ze brengen Bruegels bekende werk ‘De strijd tussen Carnaval en Vasten’ weer tot leven. In dit spektakel wemelt het van de figuren die de mens tonen zoals hij nog altijd is. Dansend, drinkend, etend, spelend, minnekozend, klagend, spottend… Herkenbaar. Met zijn mooie en kleine kantjes. Zoals ook Bruegel mensen in beeld bracht. Deze voorstelling wordt gebracht onder de artistieke leiding van Jo Roets en Peter De Bie door een topcast van spelers en muzikanten waaronder Hans van Cauwenberghe, Robbert Vervloet en Manoe Frateur. Ook de Living History acteurs van Bokrijk doen mee aan dit spektakel.

In Bruegels werken zijn voedsel en drank rijkelijk aanwezig. Dit inspireerde culinair theatermaker Peter De Bie niet alleen tot de creatie van een theaterstuk maar ook een geurendiorama. In deze zintuiglijke installatie kan je de geur ruiken van het bier dat wordt geschonken, het gebraden vlees, de vis die te koop wordt aangeboden, de broodjes én de zoete suiker waarmee de wafels op smaak werden gebracht. Terwijl je de geur opsnuift, luister je naar een kort verhaal over deze ingrediënten. Aan Laika’s stootkeuken kan je proeven van een stukje Paradijskoek en een slok Kleyn Bier, gerechten die zijn geïnspireerd op de 16e-eeuwse keuken. Aan het eind van elke voorstelling worden vanaf de Stootkeuken Paradijskoeken en glaasjes Kleyn Bier uitgedeeld aan de toeschouwers.

De voorstelling ‘Bravo! meneer Bruegel’ van Laika, theater der zinnen vindt plaats in het museumdeel Oost- en West - Vlaanderen van 11 juli t.e.m. 1 september, telkens om 14 u. en om 16 u. Op zaterdag, zon- en feestdagen is er een extra voorstelling om  11 u. Duur voorstelling: +/- 45 min. Nederlandstalig gesproken (te begrijpen door anderstaligen). De voorstelling is gratis inbegrepen in je toegangsticket voor het museum. Vanaf de kassa's tot aan het theater is het +- 20 minuten stappen.