Scholen

Bruegelparcours al gamend Bokrijk ontdekken?

De nar uit het schilderij ‘De strijd tussen Carnaval en Vasten’ neemt de hele klas mee op digitaal sleeptouw. Bruegel meets Pokemon Go en Snapchat in Bokrijk! Bij vertrek wordt je klas in twee ploegen verdeeld. Via ‘augmented reality’ krijgen jullie een virtuele hoed opgezet, naar het voorbeeld van een echt model uit de 16de eeuw. Er wacht je een spannende zoektocht naar verdwenen objecten uit het schilderij.  Verzamel ze allemaal en geef ze een mooi plekje op jullie hoed! Welk team haalt het beste en snelste resultaat? Op het einde van de game kan je met alle gevonden voorwerpen het schilderij ontsluiten. Je klas stapt letterlijk binnen in dit werk en wordt één van de figuranten. Zo kom je niet alleen meer te weten over het leven en de gebruiken in de tijd van Bruegel maar er wordt je ook een spiegel voorgehouden naar het leven van vandaag…

Bekijk hier de topscores!

Praktisch

Begeleiding op maat van je groep

Prijs: € 4,50/kind (+ € 0,50/kind in een andere taal en exclusief de toegangsprijs tot het Openluchtmuseum)

Aantal deelnemers: 15–25

Leeftijden: 9–16 jaar

Duur: 2 uur

Talen: NL – FR – EN – DE

Meer info!

Reserveer nu!

Enkel in 2019: Bruegel atelierroute ‘Hoedje van papier’

Je bezoekt een oude hoeve heropgebouwd naar een voorbeeld uit de tijd van Bruegel. Een beetje verder maak je kennis met de zes seizoenen zoals ze door Bruegel werden geschilderd. Eén seizoen ontbreekt. Zie jij welk? In Bruegels werk kom je veel molens tegen. Spreekt de molen ook tot jouw verbeelding? Klim met je klas op de windmolen uit Mol-Millegem en ervaar de Bruegeliaanse vergezichten.
Atelier Hoedje van papier:
De mensen in de 16de eeuw droegen vaak een hoofddeksel, meestal gemaakt uit leder of stof. In ons atelier houden we het bij een hoedje van papier! Met behulp van verschillende papiersoorten en unieke sjablonen creëren de kinderen zelf een fantastisch exemplaar. Wie tovert de mooiste creatie uit zijn … hoed? Lachen geblazen! Vergeet je hoed zeker niet te showen aan je klasgenoten.

Praktisch

Begeleiding: eenzelfde begeleider voor je klas voor de route en het atelier

Prijs: € 5,50/kind (+ € 0,50/kind in een andere taal en exclusief de toegangsprijs tot het Openluchtmuseum)

Aantal deelnemers: 15–25

Leeftijden: 6–10 jaar

Duur: 45 min interactieve route + 45 min atelier

Talen: NL – FR – EN – DE

Meer info!

 

Reserveer nu!

Nieuw in 2020: Hoedje af voor Bruegel

Bokrijk en Bruegel: ze hebben meer gemeen dan je denkt...
Bezoek een oude hoeve heropgebouwd naar een voorbeeld uit Bruegels tijd en ontdek even later de zes seizoenen in een reeks van Bruegelschilderijen. Rarara, raad jij welk seizoen door een werk van een hedendaags kunstenaar vervangen is?
In Bruegels oeuvre kom je veel molens tegen. We dagen je uit: ontdek de windmolen van binnenuit! Durf jij met je klas naar de meelzolder klimmen?

Atelier
In de 16e eeuw droegen de mensen vaak een hoed, meestal gemaakt uit leder, stof of jute. De gekste hoofddeksels duiken in Bruegels werk op. In ons atelier creëren de kinderen zelf een fantastisch exemplaar. Wie tovert de mooiste creatie uit zijn... hoed?

 

Praktisch

Begeleiding: eenzelfde begeleider voor je klas voor de route en het atelier

Prijs: € 5,50/kind (+ € 0,50/kind in een andere taal en exclusief de toegangsprijs tot het Openluchtmuseum)

Aantal deelnemers: 15–25

Leeftijden: 6–9 jaar

Duur: 45 min interactieve route + 45 min atelier

Talen: NL – FR – EN – DE

Meer info!

Reserveer nu

BRUEGELPARCOURS ‘DE WERELD VAN BRUEGEL’

Ontdek het Bruegelparcours met een ervaren Bokrijkgids. Wie was Pieter Bruegel? Welk door weinigen gekend verhaal verbindt hem en Bokrijk? Hoe Bruegels landschapsschilderijen te lezen en wat vertellen zijn encyclopedische werken ons over het dagelijks leven in de 16e eeuw? De antwoorden krijg je dankzij een boeiende tocht door het museum met stops aan de verschillende Bruegelhaltes. Tot slot tonen we een door dr. Sabine Pénot, de Bruegelexperte van het Weense museum, samengestelde selectie van originele 16e-eeuwse objecten uit de Nederlanden, tijdgenoten als het ware van Pieter Bruegel en niet zelden schildersmodel in zijn werk.

Praktisch

Prijs: € 5/persoon (+ € 0,50/persoon in een andere taal en exclusief de toegangsprijs tot het Openluchtmuseum)

Aantal deelnemers: 15–25

Leeftijden: 16+

Duur: 2 uur

Talen: NL – FR – EN – DE

Meer info!

Reserveer nu!