Scholen

Bruegelparcours al gamend Bokrijk ontdekken?

De nar uit het schilderij ‘De strijd tussen Carnaval en Vasten’ neemt de hele klas mee op digitaal sleeptouw.  Bij vertrek wordt je klas in twee ploegen verdeeld. Via ‘augmented reality’ gaan jullie op zoek naar verdwenen objecten uit het schilderij. Verzamel ze allemaal en geef ze een mooi plekje op jullie virtuele hoed!

Welk team haalt het beste resultaat? In deze spannende, leerrijke competetie nemen jullie het niet alleen tegen elkaar , maar ook tegen andere scholengroepen op. Aan het einde van de game kan je met alle gevonden voorwerpen het schilderij ontsluiten. Je klas stapt letterlijk binnen in dit werk en wordt één van de figuranten.

Praktisch

Begeleiding op maat van je groep

Prijs: € 4,50/kind (+ € 0,50/kind in een andere taal en exclusief de toegangsprijs tot het Openluchtmuseum)

Aantal deelnemers: 15–25

Leeftijden: 9–16 jaar

Duur: 2 uur

Talen: NL – FR – EN – DE

Meer info!

Reserveer nu!

Atelierroute ‘Hoedje af voor Bruegel’

Bokrijk en Bruegel: ze hebben meer gemeen dan je denkt...
Bezoek een oude hoeve heropgebouwd naar een voorbeeld uit Bruegels tijd en ontdek even later de zes seizoenen in een reeks van Bruegelschilderijen. Rarara, raad jij welk seizoen door een werk van een hedendaags kunstenaar vervangen is? In Bruegels oeuvre kom je veel molens tegen. We dagen je uit: ontdek de windmolen van binnenuit! Durf jij met je klas naar de meelzolder klimmen?
In de 16e eeuw droegen de mensen vaak een hoed, meestal gemaakt uit leder, stof of jute. De gekste hoofddeksels duiken in Bruegels werk op. In ons atelier creëren de kinderen zelf een fantastisch exemplaar. Wie tovert de mooiste creatie uit zijn... hoed?

Praktisch

Begeleiding: eenzelfde begeleider voor je klas voor de route en het atelier

Prijs: € 5,50/kind (+ € 0,50/kind in een andere taal en exclusief de toegangsprijs tot het Openluchtmuseum)

Aantal deelnemers: 15–25

Leeftijden: 6–10 jaar

Duur: 45 min interactieve route + 45 min atelier

Talen: NL – FR – EN – DE

Meer info!

 

Reserveer nu!

BRUEGELROUTE

Wie was Pieter Bruegel? Wat linkt hem aan Bokrijk? En wat vertellen zijn schilderijen ons over het dagelijkse leven in de 16de eeuw? Je groep gaat op zoek naar antwoorden tijdens een boeiende interactieve tocht. Die voert jullie langs verschillende haltes in het Openluchtmuseum, met als slotstuk het schilderij ‘De strijd tussen Carnaval en Vasten’. Daar gaan de jongeren letterlijk in op: ze stappen in het schilderij dat de volledige vloer van de schuur beslaat en in een gigantische spiegel overgaat.
Houdt Bruegel jullie ook een spiegel voor?

Praktisch

Prijs: € 5/persoon (+ € 0,50/persoon in een andere taal en exclusief de toegangsprijs tot het Openluchtmuseum)

Aantal deelnemers: 15–25

Leeftijden: 16+

Duur: 2 uur

Talen: NL – FR – EN – DE

Meer info!

Reserveer nu!