Toegankelijkheid

Bokrijk trof een aantal extra voorzieningen zodat het park ook bereikbaar en bruikbaar is voor mensen met een beperking. De paden in het Openluchtmuseum zijn verhard waardoor rolstoelen en andere rolwagens doorheen het hele museum kunnen rijden. Ook op het  parcours van 'De wereld van Bruegel' is er  rekening gehouden met faciliteiten voor bezoekers met een beperking.

Mobility scooters wordt gevraagd om een maximale snelheid aan te houden van 5km/u. De huizen in het Openluchtmuseum zijn, daar waar mogelijk, voorzien van een rolstoelvriendelijke toegang. Ook zijn assistentiehonden overal in Bokrijk welkom. Op parking 1 en parking 2 zijn er parkeerplaatsen voorbehouden voor bezoekers met een beperking.

Prijzen en kortingen

Bezoekers met een beperking krijgen toegang tot het museum met een kortingstarief. Begeleiders van bezoekers met een beperking krijgen gratis toegang tot het Openluchtmuseum. Bij een niet-zichtbare beperking wordt er een bewijsje gevraagd, voor een duidelijk zichtbare beperking is dit niet nodig. Ook wordt er gratis parking voorzien met voorbehouden parkeerplaatsen op beide parkings. Vergeet zeker je 'blauwe kaart' of de European Dissability Card niet aan de voorruit te plaatsen. Rolstoelen worden gratis ter beschikking gesteld aan de kassa's en/of kan je gratis reserveren op het nummer 011/265.315

Toegangkelijkheid kinderwagens

Het Openluchtmuseum en de speeltuin zijn toegankelijk met een kinderwagen. De sixties is echter niet toegankelijk met kinderwagens. Deze moeten worden achtergelaten op de daartoe bestemde standplaats. Bokrijk kan in geval van diefstal, verlies of beschadiging niet aansprakelijk gesteld worden.

Een rolstoel uitlenen?

Bokrijk heeft een aantal rolstoelen ter beschikking die je kan uitlenen voor een bezoek aan het park of het Openluchtmuseum. Wens je meer informatie, neem dan contact op met het infocenter via infobokrijk@limburg.be of telefonisch op +32 11 26 53 00.