Bruegelgame

Pieter Bruegel de Oude (ca. 1526/28-1569) ontwierp zijn schilderijen als een spel waarnaar je samen kijkt. Het zijn puzzels waarin men allerlei verhalen en betekenissen kon ontdekken. Als voorwerp van gesprek leidden ze ook tot discussies. Bovendien leverde Bruegel commentaar op de actualiteit.

Ook ons houdt Bruegel een spiegel voor. We nodigen jullie uit een game te spelen aan de hand van een van zijn schilderijen: De strijd tussen Carnaval en Vasten. Het wemelt er van de scènes, figuren, voorwerpen… Speel jij mee?

In de Bruegelgame ga je op zoek naar verloren voorwerpen uit het schilderij. Ze zijn verstopt in Bokrijk. Het zijn sleutels tot de verhalen die Bruegel verbeeldt. De gevonden voorwerpen verzamel je op een virtuele hoed: Bruegel staat immers bekend om de bijzondere hoofddeksels die hij schilderde.

Win jij de prijs van de leukste hoed? Deel daarvoor op het einde van het parcours je met voorwerpen opgesmukte hoed op Instagram met de hashtags #bruegelgame #bokrijk.

Elke maand kiest een jury de mooiste en meest gevatte hoed van de maand. De winnaar van de maand wint een Bokrijkabonnement voor het hele gezin.  Wanneer het museum op 2 november de deuren sluit, wordt er uit alle maandwinnaars dé mooiste en meest gevatte hoed gekozen. Hij of zij wint een citytrip naar Wenen en een bezoekje aan het echte schilderij 'De strijd tussen Carnaval en Vasten'.

Nog meer vragen over de game? Ontdek hier het wedstrijdreglement.

De Bruegelgame werd ontwikkeld zodat je deze in weer en wind kan spelen. Jammer genoeg kunnen technische problemen steeds de kop op steken, waardoor het spelen van de game tijdelijk niet mogelijk is. Dit vinden wij natuurlijk ook heel vervelend en we streven er naar om de game, in dat geval, zo snel mogelijk terug 'up and running' te krijgen.

Uiteraard kan je in het Openluchtmuseum steeds terecht voor tal van andere activiteiten. Benieuwd naar de agenda van de dag van jouw bezoek, kijk dan hier. Aangekochte tickets kunnen jammer genoeg niet geruild of terugbetaald worden.