Bruegelgame

Pieter Bruegel de Oude (ca. 1526/28-1569) ontwierp zijn schilderijen als een spel waarnaar je samen kijkt. Het zijn puzzels waarin men allerlei verhalen en betekenissen kon ontdekken. Als voorwerp van gesprek leidden ze ook tot discussies. Bovendien leverde Bruegel commentaar op de actualiteit.

Ook ons houdt Bruegel een spiegel voor. We nodigen jullie uit een game te spelen aan de hand van een van zijn schilderijen: De strijd tussen Carnaval en Vasten. Het wemelt er van de scènes, figuren, voorwerpen… Speel jij mee?

In de Bruegelgame ga je op zoek naar verloren voorwerpen uit het schilderij. Ze zijn verstopt in Bokrijk. Het zijn sleutels tot de verhalen die Bruegel verbeeldt. De gevonden voorwerpen verzamel je op een virtuele hoed: Bruegel staat immers bekend om de bijzondere hoofddeksels die hij schilderde. Vind jij alle voorwerpen op het parcours? Goed! Op de laatste halte, schik je naar believen de voorwerpen op je hoed en maak je een echte Bruegelselfie. De foto bezorgen we nadien in je mailbox.

 

De Bruegelgame werd ontwikkeld zodat je deze in weer en wind kan spelen. Jammer genoeg kunnen technische problemen steeds de kop op steken, waardoor het spelen van de game tijdelijk niet mogelijk is. Dit vinden wij natuurlijk ook heel vervelend en we streven er naar om de game, in dat geval, zo snel mogelijk terug 'up and running' te krijgen.

Uiteraard kan je in het Openluchtmuseum steeds terecht voor tal van andere activiteiten. Benieuwd naar de agenda van de dag van jouw bezoek, kijk dan hier. Aangekochte tickets kunnen jammer genoeg niet geruild of terugbetaald worden.