Bruegelexpo in Openluchtmuseum verlengd tot 3 november

In 2019 is het precies 450 jaar geleden dat de Vlaamse schilder Pieter Bruegel de Oude overleed. In samenwerking met Toerisme Vlaanderen herdenken we deze gebeurtenis in het museum met de tijdelijke expo ‘De wereld van Bruegel’. En die expo wordt nu verlengd! Het Openluchtmuseum zal dit jaar 2 weken langer geopend blijven, nog tot met 3 november, en zo kan je dus tot en met de herfstvakantie de Bruegelprogrammatie meepikken. In 2020 krijgt het publiek daarbovenop een nieuwe kans om ‘De wereld van Bruegel’ in Bokrijk te ontdekken.

Het Bruegelparcours

Op het interactieve Bruegelparcours  kan je de landschappen en Bruegeltaferelen ‘in het echt’ beleven. Want na al die eeuwen is het werk van Bruegel nog steeds herkenbaar en relevant. Dit is meteen ook het uitgangspunt van de expo. Voor bijna de helft van onze bezoekers was Bruegel de voorbije maanden een belangrijke reden was om naar Bokrijk te komen. Maar liefst 1 op 2 kwam zelfs van buiten de provincie Limburg. Vooral de zomermaanden waren zeer succesvol met een stijging in bezoekerscijfers van maar liefst 40% in het Openluchtmuseum ten opzichte van vorig jaar. De dagelijkse theatervoorstellingen van Laika, theater der zinnen hebben ongetwijfeld bijgedragen aan dit resultaat.  Ook in het aantal boekingen voor scholen en groepen valt dit jaar een stijging te noteren van resp. 5% en 25%. In totaal brachten in 2019 al meer dan 260.000 mensen een bezoek aan het museum. Meer weten over het aanbod voor scholen en groepen.

De Bruegelgame

De innovatieve Bruegelgame, waarbij je via ‘augmented reality’ op zoek gaat naar verdwenen objecten uit Bruegels schilderij ‘De strijd tussen Carnaval en Vasten’,  is ook een succes, met tot nu toe meer dan 45.000 deelnemers. Door een selfie met je virtuele hoed te delen op instagram, ding je mee naar de hoofdprijs: een citytrip naar Wenen waar je in het Kunsthistorisches Museum de grootste collectie Bruegelwerken kan bewonderen. Ook deze game kan je nog tot en met 3 november spelen en op die manier deelnemen aan de wedstrijd. Meer weten over de Bruegelgame.